Vlasotince CAFE
Септембар 082010, 03:45:53 15:45, *
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.
Da niste izgubili svoj aktivacioni e-mail?

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
Vesti: prebacimo se na nov forum !

jeeeeeeeeeeeeeee

Početna   Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija  
Stranice: [1]
  Štampaj  
Autor Tema: Preferans  (Pročitano 61 puta)
0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
bamby
Administrator
爱经

Van mreže Van mreže

Pogledaj profil WWW
« poslato: Јул 182010, 07:52:11 19:52, »

Citat
"Ja ću tebi, bogami, morati da dam kontru", kažem ja. Saigrač me gleda, procenjuje, skenira. Šta mi to znači "moraću da ti dam kontru"? Da li vidim njegov siguran pad, a blefiram nesigurnost, ne bi li ga navukao da mi vrati rekontru, pa da onda slasno izgovorim: "Sub"? Ili prosto imam takve karte da bi me bilo sramota da ne dam kontru, a pojma nemam da li je on mene navukao? Igra se herc na refeu. Mi igramo bula pola evra. Znači osnovna vrednost ove ruke je osam evra, ako dam kontru to je duplo, ako vrati re 32, ako se odigra subkontra igra se za 128 bula, to jest 64 evra. Za onoga ko odigrava plus supa – pet ruku, ako padne, puta 128 jednako 640, znači još 32 evra. U društvu u kome ja igram preferans retko kada se dođe do subkontre, a poslednje mortkontre se i ne sećam.
Ja imam pristojnu kartu za kontru, ali odmah ću znati da sam pao ako moj saigrač vrati re, ako je imao igru, recimo pet aduta i keca ili belu sa strane. Ja sam kao prvi rekao dalje, onaj ko odigrava licitirao je do herca, treći je stao na karou. Na talonu po mojim kartama nije bilo ništa, kupovinu držim trećim malim makazama, imam polaz, trećeg žandara u adutu i znam licitaciju trećeg. Došli smo obojica. Kao što rekoh, moram da dam kontru. Ispostavilo se da je kontra stajala, ali to za ovu priču nije bitno.

Ko sa manje ili više strasti ne igra preferans verovatno je već prestao da čita ovaj tekst ...

http://www.vreme.com/cms/view.php?id=940769
Sačuvana

Bukovski, vrati nam edit!
Stranice: [1]
  Štampaj  

Prebaci se na:  

Pokreće MySQL Pokreće PHP Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC Ispravan XHTML 1.0! Ispravan CSS!
Stranica je napravljena za 0.078 sekundi sa 20 upita.