|
Manfred
|
 |
« poslato: Март 142010, 01:02:40 01:02, » |
|
Kuga si koje muci....
На основу члана 6. став 1. Закона о техничким захтевима за производе и оцењивању усаглашености („Службени гласник РС“, број 36 /09), Министар економије и регионалног развоја доноси ПРАВИЛНИК О БЕЗБЕДНОСТИ МАШИНА I. УВОДНЕ ОДРЕДБЕ Члан 1. Овим правилником прописују се битни захтеви за здравље и безбедност, као и други захтеви за машине које се стављају на тржиште и/или у употребу, ради обезбеђења њиховог слободног промета, у складу са Прилозима 1-11 који су одштампани уз овај правилник и чине његов саставни део. Саставни део овог правилника чине прилози: 1) Прилог 1 - Битни захтеви за здравље и безбедност који се односе на пројектовање и израду машина; 2) Прилог 2 - Декларације; 3) Прилог 3 - CЕ знак; 4) Прилог 4 - Врсте машина на које се мора применити један од поступака за оцењивање усаглашености из члана 9. ст. 3. и 4. овог правилника; 5) Прилог 5 - Списак безбедносних компоненти из члана 3. став 2. овог правилника; 6) Прилог 6 - Упутства за монтажу делимично завршених машина; 7) Прилог 7 - Техничка документација за машину и одговарајућа техничка документација за делимично завршену машину; 8) Прилог 8 - Оцењивање усаглашености интерним проверама у производњи машина; 9) Прилог 9 - ЕЗ преглед типа; 10) Прилог 10 - Потпуно обезбеђивање квалитета; 11) Прилог 11 - Захтеви које мора да испуни тело за оцењивање усаглашености да би било именовано за оцењивање усаглашености. Овим правилником се у правни систем Републике Србије садржински преузима Директива 2006/42/ЕЗ Европског парламента и Савета од 17. маја 2006. године о машинама којом се допуњује Директива 95/16/ЕЗ („Службени лист ЕУ“ серије L, бр. 157 од 9. јуна 2006. године). Примена Члан 2. Oвај правилник примењује се на следеће производе: 1) машине; 2) заменљиву опрему; 3) безбедносне компоненте; Page 3
2 4) приборе за дизање; 5) ланце, ужад и транспортне траке; 6) заменљиве механичке преноснике снаге; 7) делимично завршене машине. Oвај правилник се не примењује на следеће производе: 1) безбедносне компоненте које се користе као резервни делови за замену истих компоненти и које испоручује произвођач оригиналних машина; 2) посебна опрема која се употребљава на сајмовима и/или у забавним парковима; 3) машине које су посебно пројектоване или које се пуштају у употребу у нуклеарне сврхе и код којих у случају отказа може доћи до радиоактивних емисија; 4) оружје, укључујући ватрено оружје; 5) следећа превозна средства: (1) пољопривредне и шумске тракторе, у вези са ризицима који су утврђени посебним прописима, са изузетком машина које су прикључене на та возила; (2) моторна возила и њихове приколице обухваћене посебним прописом, са изузетком машина која су прикључене на та возила; (3) возила са два или три точка обухваћена посебним прописом, са изузетком машина које су прикључене на та возила; (4) моторна возила која су намењена искључиво за такмичења; (5) превозна средства у ваздушном, воденом или железничком саобраћају, са изузетком машина које су прикључене на та средства. 6) морска пловила и покретне приобалне јединице и машине које су монтиране на тим пловилима и/или јединицама; 7) машине које су посебно пројектоване и израђене за војне и полицијске сврхе; 8) машине које су посебно пројектоване и израђене у истраживачке сврхе за привремену употребу у лабораторијама; 9) рударска опрема за дизање намотавањем; 10) машине намењене за померање извођача за време извођења сценских представа; 11) електричне и електронске производе на које се примењу прописи о електричној опреми која је пројектована за употребу у оквиру одређених ограничења напона разврстане у следеће групе производа: (1) електични апарати намењени за употребу у домаћинству; (2) аудио и видео опрема; (3) опрема за информационе технологије; (4) уобичајене канцеларијске машине; (5) нисконапонски прекидачи и управљачки уређаји; (6) електромотори. 12) високонапонску електричну опрему, и то: (1) прекидаче и управљачке уређаје; (2) трансформаторе.
...............i........t............d............
Број: У Београду, 2009. године М И Н И С Т А Р Млађан Динкић
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
...talon nose ruzni i opaki S necuvenom moci da tjeraju sto zazele Mnogo ih je i strasno galame Obicno razbiju sva ogledala na koja naidju Da ne ostane ni pomen na ljepotu
|
|
|
|
vlasotincanin
|
 |
« Odgovor #1 poslato: Март 142010, 02:17:40 02:17, » |
|
3) Прилог 3 - CЕ знак;
(...)
Овим правилником се у правни систем Републике Србије садржински преузима Директива 2006/42/ЕЗ Европског парламента и Савета од 17. маја 2006. године о машинама којом се допуњује Директива 95/16/ЕЗ („Службени лист ЕУ“ серије L, бр. 157 од 9. јуна 2006. године). A šta je konkretan problem?
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
Manfred
|
 |
« Odgovor #2 poslato: Март 142010, 08:58:20 08:58, » |
|
Izložiću svoj problem sutra posle podne ili u utorak, moram prvo da se posavetujem sa advokatom.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
...talon nose ruzni i opaki S necuvenom moci da tjeraju sto zazele Mnogo ih je i strasno galame Obicno razbiju sva ogledala na koja naidju Da ne ostane ni pomen na ljepotu
|
|
|
|
Manfred
|
 |
« Odgovor #3 poslato: Мај 122010, 09:35:38 21:35, » |
|
“IZDAVAČKOJ RADNJI ’’MIKRO BIZNIS’’ NIŠ, Aleksandra Medvedeva 14 PREDMET: OPOMENA PRED UTUŽENJE Poštovani, Obraćam vam se kao zastupnik SZR ’’JOHNNY BRAVO’’ , osnivača Predraga Živkovića iz Vlasotinca. Pomenutoj izdavačkoj radnji prodali ste mašinu CNC 2616 (2600X 1600 mm) dana 30.09.2009.god. , koja vam je isplaćena na osnovu ugovora o asignaciji izmedju SZR ’’Johnny bravo’’ kao uputioca, Fonda za razvoj Republike Srbije kao upućenika i vas kao primaoca uputa, po ceni od 1.319 999,92 din. Nakon isporuke kupcu, došlo je do niza kvarova na pomenutoj mašini, koje ste povremeno otklanjali, da bi konačno došlo do kvara koji je zahtevao promenu rampe, tako da ste most mašine preuzeli na remont dana 21.2.2010.godine.U zamenu ste dali mašinu koja nije adekvatna mašini CNC 2616 (2600x 1600mm), te ne zadovoljava potrebe procesa rada i nameravane proizvodne delatnosti SZR ’’Johnny Bravo’’. Uz isporučenu mašinu CNC 2616 izdali ste nepropisno sačinjenu prateću dokumentaciju: garantni list i tehničke karakteristike . Proverom kod APR ustanovili smo da ste registrovani kao izdavačka radnja , osnivača Bojana Marinkovića, preduzetnika iz Niša, sa šifrom delatnosti br. 22130-izdavanje časopisa i sličnih periodičnih izdanja, PIB 104270290. Vaša registrovana delatnost uopšte nije izrada mašina i mašinskih proizvoda. S obzirom da ste preduzetnik, a kao izdavačka radnja ste prodali mašinu, bez praktično ikakve tehničke podrške propisane zakonom, počinili ste niz prekršaja iz Zakona o zaštiti potrošača i drugih propisa. Imajući u vidu da je predmetna mašina kupljena sredstvima kredita Fonda za razvoj i da je ručna zaloga sredstvo obezbedjenja , te da Zivkovic Predragu uskoro dospevaju rate za otplatu kredita, ovim putem vas opominjem da U ROKU OD 15 DANA od prijema ovog dopisa isporučite novu kupcu odgovarajuću mašinu CNC 2616 (2600x1600mm), kako bi isti otpočeo sa proizvodnjom i prodajom, te izmirenjem svojih obaveza prema Fondu. Ukoliko ne postupite po ovom zahtevu, bićemo prinudjeni da protiv vas pokrenemo odgovarajuće sudske postupke, te obavestimo nadležne organe o vašem postupanju. S poštovanjem, Adv. Cakić Jelena Tri pisma fondu, bez odgovora, taksa za pokretanje tuzbe kod privrednog suda za iznos veci od milion dinara je 205000,00 din.+ vestaci+advokat+rocista+jos 205000,00 din. za donesenu presudu...  Dala baba banku da se vati u kolo, al na kraj ce izgleda baba lega apsu da izlegne iz kolo!!! 
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
Donald_Sikert
|
 |
« Odgovor #4 poslato: Мај 122010, 09:45:53 21:45, » |
|
Naravoucenije - siva ekonomija je zakon jer izgleda nema leba ovde od drugo.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
BU! 
|
|
|
|
Manfred
|
 |
« Odgovor #5 poslato: Мај 122010, 09:59:03 21:59, » |
|
ma sto te nikoj ne jebe ni dva posto, a u stvari svi te kecaju pa ne pokrivaju
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
vlasotincanin
|
 |
« Odgovor #6 poslato: Мај 122010, 10:37:19 22:37, » |
|
sutra posle podne ili u utorak Znači kad mi neko tako kaže to znači za dva meseca od prilike... ;-)
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
Manfred
|
 |
« Odgovor #7 poslato: Мај 122010, 10:57:50 22:57, » |
|
ma ta dva meseca su zona sumraka, e sd koje i kome i kako
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
david
|
 |
« Odgovor #8 poslato: Мај 132010, 08:51:54 20:51, » |
|
чекај бате нову ли си гу пазарио?
колко се крећу цене од теј машине?
јутре идем на сајам технике ако оћеш мог ти се распитам за некво конкретно.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
Бог и сеје и род доноси.
|
|
|
|
vlasotincanin
|
 |
« Odgovor #9 poslato: Мај 132010, 08:53:27 20:53, » |
|
Pitanje za Manfreda: Da li to znači da ti sad ne trebaju one četkice za koje si pitao ovde na forumu?
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
Manfred
|
 |
« Odgovor #10 poslato: Мај 132010, 09:47:39 21:47, » |
|
Pitanje za Manfreda: Da li to znači da ti sad ne trebaju one četkice za koje si pitao ovde na forumu? dal me malo,a... onakoj u prolazu... Davide kad otides na sajam tehnike pogle imaju li neko kanapce za besenje, e toj mi treba...
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
david
|
 |
« Odgovor #11 poslato: Мај 132010, 10:29:01 22:29, » |
|
ajde be ne zebavaj be, kvo be besenje.  taj rec da nesam chuja. Vidis da si decko kuj pokusava i kuj se trudi. Nekad stvari nisu uopste onakve kakve trebe da budu, al kvo je sd toj padanje u ochajanje i prichanje od bezizlaznost od situaciju be. Borba be do kraj da bude, nema predavanje. Nema dizanje gard i beganje od postast be, nego nagrni i sve toj ispichkaj napoch i potrudi se da sve ispadne ok. Kvo se ti ovdena obaziras na komentari od ljudi kuji je kumunizam iskvarija. Ja pozdravljam preduzetnicki duh. Turi sve toj na artiju i odluci kvo oces. Po moje misljenje ti je najbolji izlaz iz situaciju da licno otides kod toga coveka i da padne jedna ozbiljna orata. Tebe ti je cilj rabota s machinu, a ne povracaj love, odi kod njega i izboksuj neko resenje, postigni neki kompromis. Izbegni vucaranje po sudovi.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
Бог и сеје и род доноси.
|
|
|
|
Manfred
|
 |
« Odgovor #12 poslato: Мај 132010, 11:12:10 23:12, » |
|
Nova je uzeta, radne dimenzije 1450x2200, inace je 1700x2500, cjena prava sitnica 1.320.000.00 din. samo sto su gu pravili Grunf i Proka Pronalazac
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
david
|
 |
« Odgovor #13 poslato: Мај 132010, 11:20:32 23:20, » |
|
Ma bitno je be da si gu uzeo. Jbes pare. Ce se nadoknade. Pare su nadoknadiv resurs. Aj tuj staru fataj gu da gu turas po oglasi, okreci telefoni, nudi gu na ljudi, dogovori se da gu prodades nekome, a da stari prodavac preuzme servisiranje od istu, utanaci toj. Ako ce izgubis i 3-4 iljade evra, ce gi nadoknadish.
Ako sam te razumeo sad imas i novu i staru masinu. Jbem mu sve pa ja da sam na tvoje mesto ako obe trkaljaju kolko tolko ja bi i za tuj s neodgovarajuce dimenzije nasja upotrebnu vrednost. Izmisli be nekvo da uposlis i njuma be. Pronadji vu nekvu upotrebu.
Pal koje ako gu je pravil proka pronalazac. Rukuj finko s njuma i sve ce bude okej. Mene mi raboti vagon uredjaji po kuci kuji su od neke nikad chuo marke, imam turski proizvodi, kineski, bugarski pal koje, trkaljam sas njima i koje.
Dalje ako oces moz ukljucis nekog artaka u biznis. Ponudi saradnju na malo veci igraci u danasnje poslovno okruzenje nema nista samostalno, ili ima al samo u pocetak.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
Бог и сеје и род доноси.
|
|
|
|
Manfred
|
 |
« Odgovor #14 poslato: Мај 132010, 11:53:59 23:53, » |
|
Fond za razvoj RS, masina je rucna zaloga, dugujem vrckolj pare, masina ne radi (komada 1), serviseri me ne jebu 2%, ne li znas koja je adresa na sektor za privredni kriminal u Bg
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
david
|
 |
« Odgovor #15 poslato: Мај 142010, 12:06:53 00:06, » |
|
ti be pa odskachesh od cilj. Zajebi be frustracije. Organizuj ga na biznis. Trosis si be energiju i vreme na svadjanje, nerviranje i sve ostalo negativno.
Razmisli dobro koje oces. Ti oces: 1. Da imas masinu 2. Da rabotis 3. Da zaradjujes 4. Da vrtash kredit.
Onoj koje sad pokusavas je: 1. Da tuzis prodavca 2. Da se iznavikujes na serviseri 3. Da se zalis svude redom 4. Da se nerviras i stresiras 5. Da juris pare da povrnes kako god znas i umes.
Otides na razgovor (licno) kod prodavca, otides na razgovor (licno) kod serviseri. Napravis plan i njega detaljno sledis. Budi konstruktivan. Zajebi sas destruktivna resenja gore navedena. Ja mislim da je lakse da se dogovoris i da nesto odradis sa prodavca i serviseri nego da se svadjas i krvis sa njima.
Sredi se organizuj se, izadji s neki valjan predlog pred prodavca. Neznam moz smo drukci po misljenje. Ja bi sve toj turija na papir koje ocu i odma idenje za Nis kod toga da izboksujem sve koje ja ocu. U sest ujutru ako treba pred kucu cu mu dodjem da ga navatam za razgovor, na wc solju be ima da ga nadjem, s kola ga ima jurim be. A kad krenemo u razgovor ja sam vec sve spreman i znam koje ocu i koje trazim i dok se ne postigne dogovor nema pushtanje. Pa da vidis rezultati. Nema dva meseca rabotenje nista. Odma be iz ovih stopa be udaris na glavni problem i toj resis. Kvo uposljavas advokata da radi mesto tebe bre, obracun jedan na jedan. Ima da ga nateras be da igra kako ti sviris pa jebem li ga kvo da je. Kuj be sme steb da se zakecuje. Otisja bi i vrnuja bi se nazad s novu masinu inache bi on pred mene igraja piripevku.
Kad be zacrtas u mozak neki konstruktivan cilj i pozitivnu ideju tuj nikoj nemoze da prismrdi. Kude taj sto ti je isporucio neispravnu masinu moze protiv tebe kuj oces da imas dobru masinu i da proizvodis.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
Бог и сеје и род доноси.
|
|
|
|
david
|
 |
« Odgovor #16 poslato: Мај 142010, 12:21:18 00:21, » |
|
turaj be pred sebe cilj da radis, proizvodis i zaradjujes, da ti bude super.
Kvo je toj razmisljanje, lele zajebaja sam se, lele kako cu vrnem kredit, kuku lele, daj da povrnem pare, lele kude da nadjem pare, kako ovoj kako onoj.
Umesto cilj da proizvodis i zaradjujes, ti razmisljas kako da izlazis iz investiciju.
Cek taj masina neje za toj? Onda nadji za koje je ona pa se preorijentisi na toj dok ne stigne onaj druga, glavna. Nadji vu be neku upotrebu, prodaj gu nekome, udji u zajednicki biznis s nekoga, idi juri po ljudi, mesaj se s ljudi, pitaj kompetentni, pitaj nekompetentni, vrti telefoni, internet, nadji be na tvoju tetku cicu kuj poznava badzu od brata od tetku na devera od toga kuj ti je prodao masinu pa izurgiraj bre nesto. Vrti bre svuda, ce izburgijas na kraj.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
Бог и сеје и род доноси.
|
|
|
|
Morgoth
|
 |
« Odgovor #17 poslato: Мај 152010, 11:22:16 11:22, » |
|
1. Da imas masinu (ima, al ne radi) 2. Da rabotis (sa masinu koja ne radi) 3. Da zaradjujes (od rad sa masinu koja ne radi) 4. Da vrtash kredit. (sa zaradene pare od rad na masinu koja ne radi) Razumes li sd kvo je problem il treba dokumentarni film da se pravi? Umesto sto mudrujes na coveka od stvari koje si i on sam znaje, mogao bi da mu nadjes adresu od odeljenje za privredni kriminal preko nekoga "cicu kuj poznava badzu od brata na tetku od devera" kuj toj znaje. @ Manfred Ako ti znaci nesto, znam samo da je nacelnik odeljenja za privredni kriminal u Nis neki Zoran Zdravkovic. Toj samo ima na Google, bez kontakti i ostalo...
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
Arguing on the internet is like Special Olympics. Even if you win, you are still retarded...
|
|
|
|
david
|
 |
« Odgovor #18 poslato: Мај 152010, 10:17:20 22:17, » |
|
Razumes li sd kvo je problem il treba dokumentarni film da se pravi? Ajde molim te napravi mi dokumentarni film. Ili mi nacrtaj u AutoCad jos bolje. Treba leciti uzroke, a ne posledice. Ako masina ne radi, onda se ide kod toga sto ne radi i sa njega se toj sve zavrsi. Koje je sad toj uzimanje nekog treceg cetvrtog petog nadleznog lica na svoju stranu il pozivanje na neke institucije. Sto da juris da stane neki pojedinac/institucija uz tebe kad ti mozes da stanes uz sebe i da sve toj izgurash?! Ovoj be neje normalna drzava pa da covek koristi bilo kakvu instituciju, vec naprotiv, treba sve toj da izbegava. Da zivi u neku uredjenu zemlju pa mozda da potegne neke sistemske poluge i nekoga da kontaktira, a ovakoj sve toj biva jalovo. Pokusavam da coveka sacuvam od vucaranje po sudovi, mastiljare i ostalo. Sud be nema sanse da mu resi taj spor u naredne 3-4 godine. Kva je toj logika da kroz 3-4 godine nekoga dobijem na sud, ako se s toga istoga mogu dogovorim primera radi u 2-3 razgovora od po pola sat, sat. Pal neka uzne i neka postigne neki dogovor sa toga coveka. Koja je toj Morgothe tvoja logika da umesto da se covek koncentrise na rabotu, da se koncentrise po vucaranje po sudovi? Kuj ce mu toj djavol.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
Бог и сеје и род доноси.
|
|
|
|
Manfred
|
 |
« Odgovor #19 poslato: Мај 162010, 12:38:41 00:38, » |
|
Adresa nadjena. Stop. Kad slegnes u radionicu.Stop. Pa pogledas u 800 kila zelezo.Stop. Odma se koncentrises.Stop. 18.5 eura kilo gvozdje. Stop
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
Manfred
|
 |
« Odgovor #20 poslato: Јул 282010, 11:06:28 23:06, » |
|
Citiram bosanca kuj je bija popametan od mene: "[ BosniaCNC @ 25.01.2008. 23:39 ] @ Evo kako izgleda stranica od te toliko hvaljene firme iz Nisha o kojoj se toliko dobar glas daleko cuje a cuje se samo kljucanje one robotske ruke na nedovrsenim listovima glavne stranice.(pogledajte prilozenu sliku) stari komercijalni shtos: za informacije ZOVI VISPRENOG KOMERCIJALISTU koji te obari za tren oka kad vidi da si na klizavom terenu.Cuo sam da je neko kod njih za sat-dva naucio da projektuje 3D modele svetaca???, nisu ni sveci ono sto su nekad bili!!! Dodje mi zao mog prijatelja Zrnica (ZRNCE) sto je 2 godine trljao stolicu pred racunarom - jeftinije je bilo da je pohadjao "KURS" kod reklamirane firme,mogao je magistrirati do sad na Ljubljanskom fakultetu kod profesora Duhovnika na katedri za CNC !!! Ja na sajtu te firme videh nesto sto mi lici na ISELOVE rutere od aluminijumske konstrukcije kao i ArtCAM Ekspres a, koliko znam, Delcam ima zastupnika u Plani ili Smederevskoj Palanci (ne secam se tacno) pa covek dodje u nedoumicu citajuci kojekakve postove na forumu, upita se cemu tolike skole,fakulteti i ostala papazjanija kad tamo nekakva firma to ima u malom prstu: daj ti lovu pa ces sve imati i znati za sat vremena!!! Mozda ja nisam u pravu kad sve ovo pisem, obrusice se na mene kojekakvi komercijalni eksperti ali ja se skoro svakodnevno susrecem sa ljudima koji su platili ceh! Cujem da je bolje KORACNO upravljanje od SERVO-a!!! Da sam juce umro ostao bih uskracen za tu inovativnu informaciju!!! Timovi doktora,magistara i ostale "boranije" u svetskim gigantima kao sto je Siemens danonocno usavrsavaju SERVO-SISTEM i sad neko na forumu kaze: STEP-MOTOR JE ZAKON!!! Nije tesko zamisliti sta se krije iza te tvrdnje. Ima i onih koji obecavaju "dobar servo-sistem" za sitne novce; skoro da je jeftiniji od step-sistema a 10x bolji pa da se laik raspameti! Pozdrav svima!(OSTATAK TEKSTA JE U IZGRADNJI)
P.S. Majstor MARJANE, nemoj se ljutiti ali ja nisam mogao da ne progovorim!Na CNC-u sam penziju i bele dlake zaradio pa nisam mogao izdrzati.Na slici IMG_0026.jpg jedan slabasan servo-motor: 140VDC, 180A/pulsno, 27A u kontinuitetu, 25Nm, 2000U/min."
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
Manfred
|
 |
« Odgovor #21 poslato: Јул 292010, 10:32:17 22:32, » |
|
micro_business http://forum.cnc-srbijaportal.net/index.php?topic=400.0Novajlija Micro Busines pоруке: 48 Odg: Vasiono cujes li me « Одговор #4 послато: данас у 03:04:21 » Цитат KLeveta je krivicno delo. Za iznosenje neistine odgovoran je gospodin potpisan kao JohnnyB a i vlasnik foruma koji omogucava da se kleveta objavi. Danas je u moje ime protiv oba advokatska kancelarija Dimic podnela krivicnu prijavu.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
Gorefest
|
 |
« Odgovor #22 poslato: Јул 302010, 12:32:55 00:32, » |
|
KLeveta je krivicno delo. Za iznosenje neistine odgovoran je gospodin potpisan kao JohnnyB a i vlasnik foruma koji omogucava da se kleveta objavi. Danas je u moje ime protiv oba advokatska kancelarija Dimic podnela krivicnu prijavu. Pojeba neduznoga coveka
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|