Vlasotince CAFE
Септембар 092010, 01:34:34 13:34, *
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.
Da niste izgubili svoj aktivacioni e-mail?

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
Vesti: prebacimo se na nov forum !

jeeeeeeeeeeeeeee

Početna   Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija  
Stranice: [1] 2 3 ... 5
  Štampaj  
Autor Tema: PINK Srbija vs. EU  (Pročitano 866 puta)
0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
vlasotincanin
Global Moderator
爱经

Van mreže Van mreže

Pogledaj profil WWW
« poslato: Децембар 162009, 05:45:57 05:45, »

Čitajući ovih dana članke o Pinkopolu u Srbiji u evropskim novinama naišao sam na zanimljive zaključke.
Tu se među ostalog navodi da poslovanje kompanije PINK Željka Mitrovića može da služi kao prvorazredni primer u nekom udžbeniku o državnoj korupciji (Frankfurter algemajne cajtung).

Takva vrsta poslovanja je prevazišla nacionalne granice i sada polako počinje da cveta na teritoriji EU. Pored svega ostalog kompanija i sam Mitrović se mogu tretirati kao aktivni antievropljani kojima je u interesu da pomoć već oprobanog stila poslovanja drže Srbiju što dalje od evropskih tokova.

Radi pridruženja i priključenja Evropskoj uniji Srbija je zadužena da se bori protiv korupcije. Tu leži i problem jer Mitrović koristi svoju medijsku moć kako bi uticao na politiku. Najpopularnija televizijska kuća Srbije i te kako odlučuje o kandatima i izborima.

Privrženost PINK-a ka antievropskim Radikalima i SNS-u se mora uzeti u obzir. Prezentacije Vučića u emisijama populističkog GRAND-a nisu slučajnost. Ne sme se zaboraviti da je njegova supruga zaposlena u informativnoj redakciji TV PINK-a. Promena "imidža" Nikolića i kreiranje nove partije SNS isto ima trag Mitrovića i TV PINK koji su im pri tom poduhvatu "pomogli".

Citat: Blic
Pedeset najmoćnijih u medijima
Njih čita i sluša Srbija
Autor: E.B. | 18.12.2008. - 12:18

(...)

Ovogodišnja lista samo potvrđuje konstataciju da su mediji i moć koju oni nose u rukama profesionalaca koji su godinama u ovom poslu.

(...)

Lista koju danas objavljujemo jednostavno odražava činjenicu da se medijska moć oličava u uticaju na mišljenje javnosti, na gledaoce i čitaoce, na njihove stavove. Među moćnima u Srbiji u najvećoj meri se nalaze oni koji uspevaju da u borbi za gledanost i za čitanost, koju je u jakoj konkurenciji teško postići, ipak poštuju norme civilizovanog ponašanja. Nažalost, postoje i sasvim drugi primeri - mediji koji na prostakluku grade tiraž. Međutim, činjenica je da i takvi mediji uspevaju da ostvare uticaj kod publike, što dovoljno govori i o samim potrošačima informacija u Srbiji. Bez obzira na to, svi oni skupa predstavljaju medijsku moć ove zemlje, pa je ovogodišnja lista realan prikaz kreatora slike i reči u našoj zemlji.

1. Željko Mitrović (1)
Vlasnik najveće medijske korporacije u regionu koja obuhvata TV „Pink“, „Pink Montenegro“, „Pink BiH“, nakon kupovine „Fashion TV See“, za koji poseduje prava na području Srbije, Slovenije, BIH, Hrvatske, Makedonije i Crne Gore, vlasnik je i 13 satelitskih kanala. Najavljuje kupovinu „još jedne velike TV stanice u jednoj od država bivše Jugoslavije“, te da će do kraja 2009. imati ukupno 25 satelitskih kanala. Vlasnik je izdavačke kuće „Siti rekords“, fabrike za štampanje CD i DVD izdanja, filmskog grada „PFI studios“ u Šimanovcima, gde je sniman film u produkciji Lika Besona. Poseduje avio-kompaniju „Er Pink“, fabriku žvaka „Strong“, „Iva vodu“, a najavio je i nove proizvode u okviru farmaceutske industrije.
(...)

IZVOR

U februaru kreće sa radom Pink SI
Željko Mitrović dobio frekvenciju u Sloveniji
Autor: V. Đ. Đ. | 05.11.2009. - 05:00

TV „Pink” SI dobila je nacionalnu frekvenciju na javnom konkursu i moći će da je gleda devedeset i pet odsto slovenačke publike. „Pink” SI je sa pomenutom dozvolom uvećala vrednost imperije Željka Mitrovića za deset miliona evra.
IZVOR
Sačuvana

Obavestenje: vlasotincanin@yahoo.com nije moja email adresa
bamby
Administrator
爱经

Van mreže Van mreže

Pogledaj profil WWW
« Odgovor #1 poslato: Децембар 162009, 02:25:00 14:25, »

Rokeri s Moravu - Sve sto guske pokakise
Sačuvana

Bukovski, vrati nam edit!
vlasotincanin
Global Moderator
爱经

Van mreže Van mreže

Pogledaj profil WWW
« Odgovor #2 poslato: Децембар 222009, 07:12:28 07:12, »

Velika tradicionalna akcija „Blica”
50 najmoćnijih u šou-biznisu
Autor: E.B. | 21.12.2009. - 10:20

Kriterijumi kojima se rukovodimo praveći liste moćnih
-lakoća ostvarivanja ciljeva
-prepoznatljivost u javnosti
-finansijski i politički uticaj
-lični autoritet i ugled institucije koju predstavljaju
-lična harizma

1. ŽELJKO MITROVIĆ (1)
Vlasnik najveće medijske korporacije u regionu koja obuhvata Televiziju “Pink”, “Pink Montenegro” i “Pink BiH”. Od ove godine program televizije bogatiji je za dva programa - “Farma” i “Ja imam talenat”. Njegova televizija učestvuje u realizaciji brojnih serija. Prošle godine je postao vlasnik licence “Fashion TV” za region. Vlasnik je Izdavačke kuće “Siti rekords”, avio-kompanije “Er Pink”, firme koja iznajmljuje jahte, velikog filmskog studija PFI u Šimanovcima. Mitrovićevo bogatstvo procenjuje se na više od milijardu evra.
IZVOR
Sačuvana

Donald_Sikert
Broj 1

Van mreže Van mreže

Pogledaj profil
« Odgovor #3 poslato: Децембар 222009, 12:47:55 12:47, »

Sto bi rekja Zivojin Pavlovic, da parafraziram njega, tija pa naslovi kad vidim "ovolko najmocnijih u ovoj u onoj" svejedno dal su kude nas ili u Holivud ili bilo kude, ja se odma uvatim za qrac.

Citat
Kad god cujem rec narod, uhvatim se za quracâ„¢ - Zivojin Pavlovic
Sačuvana

BU!   
Zlatokosa
Ezop

Van mreže Van mreže

Pogledaj profil
« Odgovor #4 poslato: Децембар 222009, 01:11:51 13:11, »

krsti Boze mu oprosti.To covek radi iz moranja da ga maler ne bije hahaha
Sačuvana
Donald_Sikert
Broj 1

Van mreže Van mreže

Pogledaj profil
« Odgovor #5 poslato: Децембар 222009, 10:48:03 22:48, »

Ne al stvarno, šs po šs pa izlegnu tija tekstovi u razne novine "ovolko najmocniji u ovoj u onoj" Za koje su be najmocniji? Kude su be najmocniji? Koj gi be ebe. Neka mi go briče, sto vika Serbedzija u Pre kise.
Sačuvana

BU!   
bamby
Administrator
爱经

Van mreže Van mreže

Pogledaj profil WWW
« Odgovor #6 poslato: Децембар 232009, 12:47:15 00:47, »

Sačuvana

vlasotincanin
Global Moderator
爱经

Van mreže Van mreže

Pogledaj profil WWW
« Odgovor #7 poslato: Децембар 242009, 07:08:23 07:08, »

Citat
Kad god cujem rec narod

Citat: ALO
Snimanje „Grand narodnog veselja“ obeležile domišljate folk pevačice
„Grand“ dvojnice!
ÄŒetvrtak - 24.12.2009
Tradicionalno novogodišnje „Grand narodno veselje“ emitovaće se i ovog puta u udarnom terminu Televizije „Pink“ za „najluđu noć“
IZVOR
Sačuvana

Zlatokosa
Ezop

Van mreže Van mreže

Pogledaj profil
« Odgovor #8 poslato: Децембар 242009, 09:12:52 09:12, »

Sinoc je zavrsena FARMA i zamalo kobno po Viktoriju.Boze sacuvaj da zena pogine zbog njihovih tajminga.Kazu da ih voze dvesta na sat samo da bi stigli u emisiju.Trazim celo jutro nesto o njoj nebih li procitala kako se oseca ali nema nista ili ja ne pronalazim.
Sud\bina se i s njim poigrala kao i sa ucesnicima velikog brata preprosle godine  ili prosle ne secam se ali mislim da  se i datum gadja.Uzas :shok:
Sačuvana
bamby
Administrator
爱经

Van mreže Van mreže

Pogledaj profil WWW
« Odgovor #9 poslato: Децембар 242009, 06:12:44 18:12, »

Sačuvana

vlasotincanin
Global Moderator
爱经

Van mreže Van mreže

Pogledaj profil WWW
« Odgovor #10 poslato: Фебруар 082010, 09:58:45 21:58, »

Kriterijumi kojima se rukovodimo praveći liste moćnih
50 Najmoćnijih u medijima
E. B. | 08. 02. 2010. - 09:05h | Komentara: 19

Protekla godina bila je teška za medije. Finansijska kriza dovela je do smanjena zarade od oglašavanja, ljudi su se ređe odlučivali da odvoje novac za kupovinu štampe, projekti koji su stajali na staklenim nogama pokazali su sve svoje slabosti. Danas objavljujemo listu 50 najmoćnijih u medijima. U odnosu na prošlu listu ima značajnih pomeranja, novih imena, a sa liste su ispali oni koji nisu mogli da se izbore sa izazovima.

Kakav se zaključak može izvući? Televizija i dalje ostaje najmoćniji medij, ali uspeh su zabeležile samo one stanice koje su uložile u produkciju. Ojačala je moć marketinških agencija i raznih pres-službi. Štampani mediji i dalje pokreću vruće teme i iniciraju debatu, ali ih javnost nedovoljno prati. Prava autorska imena i novinari od integriteta mogu se nabrojati na prste. Ukratko rečeno – situacija nije sjajna.

1. Željko Mitrović (1)
Vlasnik najveće medijske korporacije u regionu koja obuhvata TV „Pink“, „Pink Montenegro“, „Pink BH“. U prošlosti bavio se poslovima u rasponu od genijalnih (recimo u, za to vreme, vrhunskoj alternativnoj rok grupi „Oktobar 1864“) do sramotnih (aktivno učešće u formiranju i radu JUL-a Mire Marković). Nema nagoveštaja da bi u skorijoj budućnosti neko mogao da mu ugrozi prvo mesto na listi najmoćnijih u medijima. Vlasnik je izdavačke kuće „Siti rekords“, fabrike za štampanje CD i DVD izdanja, filmskog grada „PFI studios“ u Šimanovcima. Poseduje avio-kompaniju...

32. Milica Mitrović (43)
Muzička urednica Televizije „Pink“, supruga vlasnika istoimene televizije. Optužuju je da je izborom muzičkih emisija i pevača godinama širila kič i šund
IZVOR[/size]
Sačuvana

vlasotincanin
Global Moderator
爱经

Van mreže Van mreže

Pogledaj profil WWW
« Odgovor #11 poslato: Април 082010, 10:24:34 22:24, »

Citat
Najslavniji glumci današnjice Anđelina Žoli i Bred Pit tokom boravka u Sarajevu prenoćili su u stanu Lajle Torlak, direktorke „Pinka“ u Bosni
IZVOR
Sačuvana

Liki-016
Global Moderator
爱经

Van mreže Van mreže

Pogledaj profil WWW
« Odgovor #12 poslato: Април 082010, 11:05:34 23:05, »

Ponovo pink vesti :(
Sačuvana

Donald_Sikert
Broj 1

Van mreže Van mreže

Pogledaj profil
« Odgovor #13 poslato: Април 092010, 12:38:28 00:38, »

Citat
Najslavniji glumci današnjice
<a href="http://www.youtube.com/v/jHsKOAsvdEg" target="_blank">http://www.youtube.com/v/jHsKOAsvdEg</a>
Sačuvana

BU!   
Zlatokosa
Ezop

Van mreže Van mreže

Pogledaj profil
« Odgovor #14 poslato: Април 092010, 08:00:58 08:00, »

To su saopstili tako vazno kao da je poceo treci svetski rat.Boli me....... gde su spavali i da li su uopste spavali.Ma da li su uopste dolazili.Sta me brigaaaaaaaaaaaaaaaaaa
Sačuvana
bamby
Administrator
爱经

Van mreže Van mreže

Pogledaj profil WWW
« Odgovor #15 poslato: Април 102010, 02:21:06 02:21, »

Sad će vlasotincanin javi da, citiram, Pljušte otkazi na „Pink BH“girl_hospital
Sačuvana

Liki-016
Global Moderator
爱经

Van mreže Van mreže

Pogledaj profil WWW
« Odgovor #16 poslato: Април 102010, 04:27:48 04:27, »

Sačuvana

vlasotincanin
Global Moderator
爱经

Van mreže Van mreže

Pogledaj profil WWW
« Odgovor #17 poslato: Април 102010, 12:43:46 12:43, »

Pljušte otkazi na „Pink BH“.

Pa neko mora da plati za noćenje Brangeline.
Sačuvana

vlasotincanin
Global Moderator
爱经

Van mreže Van mreže

Pogledaj profil WWW
« Odgovor #18 poslato: Мај 022010, 11:36:24 23:36, »

RTV Pink, 2.5.2010., Emisija: Narod pita.

Kao prvo iznenađenje telefonski se javlja naša sugrađanka Vera, 67, penzionerka iz Vlasotinca. Njoj pripada čast da kao prva komentariše najnovija zbivanja na estradi/Grandu/Pinku. A onda im Ljilja iz Kragujevca telefonski drži lekciju o tome kako je nepristojno psovanje na televiziji, koje se svakodnevno emituje na Pinku. Od Farme do Kursadžija u svakoj emisiji psovke. Voditelji Granda/Pinka, koji su, po svojim rečima, živeli i u Nemačkoj objašnjavaju kako je psovanje nešto sasvim prirodno i karakteristično za narod. Navodno se i u Nemačkoj svakodnevno psuje. Ali nisu rekli da je to na TV zabranjeno. Takođe nisu objasnili da se psovke na nemačkoj TV strogo kažnjavaju i to sa velikim sumama evra.

Sačuvana

vlasotincanin
Global Moderator
爱经

Van mreže Van mreže

Pogledaj profil WWW
« Odgovor #19 poslato: Јун 052010, 03:20:28 15:20, »

Citat: Blic, 5.6.2010
Vlasnik Televizije „Pink“ Željko Mitrović proslavio je 31. maja 43. rođendan u svojoj kući na Senjaku, a specijalni gost bio je glumac Džerard Batler koji je nedavno u srpskoj prestonici snimao film „Koriolan“.

Ni kiša koja je neprekidno padala nije pokvarila odličnu zabavu koju je priredio vlasnik „Pinka“, a Mitrović je imao još jedan povod za slavlje - od septembra kreće i slovenački „Pink“.
IZVOR
Sačuvana

vlasotincanin
Global Moderator
爱经

Van mreže Van mreže

Pogledaj profil WWW
« Odgovor #20 poslato: Јун 062010, 11:58:40 23:58, »

RTV Pink, 6.6.2010., Emisija: Narod pita

U telefonskom uključenju, gospođa Sonja, 44 godine, administrativni radnik iz Beograda kaže sledeće:

"PINK je zabava za sirotinju. Kad nemamo para za izlazak i pozorište, mi gledamo PINK."
Sačuvana

Liki-016
Global Moderator
爱经

Van mreže Van mreže

Pogledaj profil WWW
« Odgovor #21 poslato: Јун 072010, 12:03:14 00:03, »

Dip je gospodja.
Sačuvana

bamby
Administrator
爱经

Van mreže Van mreže

Pogledaj profil WWW
« Odgovor #22 poslato: Јун 072010, 12:10:37 00:10, »

Počim je iz Beograd.
Sačuvana

vlasotincanin
Global Moderator
爱经

Van mreže Van mreže

Pogledaj profil WWW
« Odgovor #23 poslato: Јун 072010, 04:40:41 16:40, »

Sačuvana

vlasotincanin
Global Moderator
爱经

Van mreže Van mreže

Pogledaj profil WWW
« Odgovor #24 poslato: Јун 082010, 11:25:11 23:25, »

Citat: Alo, 19.5.2010
Vlasnik „Pinka“ kaže da ne postoji mogućnost da u njegovo jato dođe direktor RTS-a
(...)
Od 17. septembra počinjemo sa emitovanjem programa u Sloveniji, a tokom 2011. u Bugarskoj.
(...)
Koji je najveći projekat koji “Pink” planira u narednom periodu?
- Na prvom mestu u prioritetima je u svakom slučaju održavanje postojećih liderskih pozicija “Pinka” u Srbiji, Bosni i Crnoj Gori. Za 2012. sa partnerima iz Majamija planiramo otvaranje prvog internacionalnog satelitskog kanala na engleskom jeziku sa centralom u Londonu, čiji će signal putem sedam različitih satelita biti rasut po celoj planeti. Radni naziv ovog projekta je “Mister Pink”.
IZVOR
Sačuvana

Stranice: [1] 2 3 ... 5
  Štampaj  

Prebaci se na:  

Pokreće MySQL Pokreće PHP Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC Ispravan XHTML 1.0! Ispravan CSS!
Stranica je napravljena za 0.101 sekundi sa 24 upita.